Пловдив, бул. „Христо Ботев” 82
(+359) 32 62 87 21 via_orbita@abv.bg
1

Истанбул с парк Емирган

Истанбул с парк Емирган

Оферта: 00087 Истанбул, Турция Автобус 4 дни / 2 нощи
Топ оферта

Таблица с цени

Няма налични дати!

Описание

Истанбул с парк Емирган

 

1-ви ден: Тръгване от Пазарджик в 22:00 ч.; от Пловдив 23:30 ч. Преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле. Нощен преход.

2-ри ден: Пристигане в Истанбул сутринта. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул: историческия център на града – Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в Aзиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор“ – чудо на строителната техника, фото – пауза край Босфора. Настаняване в хотел.

Свободно време за посещение на Капалъ чарши и пазаруване.

По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма /куверта включва – програма, вечеря и 2 напитки по избор/или вечеря на кораб по Босфора /куверта включва -трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. 08.30 ч.- По желание * (срещу доплащане) разходка с корабче по „Босфора“ – новият султански дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости „Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“, летният султански дворец „Бейлербеи“, Кулата на девицата и др.

По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език.

По желание* – изкачване с фоникуляр / зъбчата железница / до площад Таксим. Разходка по улица „ Истиклял“. Свободно време за пазаруване. Връщане с метро до хотела.

18 часа- по желание* – посещение на МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – където, ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за „най-големият“ басейн в Европа. Свободно време. Вечерта връщане в хотела, като ще минем отново по един от мостовете над пролива Босфор и ще имаме възможността да се насладите на красотата на осветените в различни цветове мостове над пролива. Връщане в хотела. Нощувка.

 

4 ден : Закуска. 9.00 ч.- отпътуване за парка Емирган. Всяка година през април истанбулският парк се превръща в приказка от Хиляда и една нощ, където можете да съзерцавате лалетата с часове. Емирган е най-големият парк в Истанбул и се намира на европейския бряг на Босфора. Общият брой на лалетата, зюмбюлите и нарцисите в парка е 2,5 милиона, като само лалетата наброяват 1 850 000 от 120 вида. Посещение на Аквариума“Turkuazoo” – www.turkuazoo.com или свободно време за пазаруване в МОЛ „Форум – Истанбул. 13:00 ч. отпътуване за България.

 

Цена – 185 лв.

 

Цената е валидна за група от 40 туристи и включва:

Транспорт с туристически автобус 3*;
Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език
2 нощувки със закуски в хотел 3*;
Пътни такси;
Медицинска застраховка; за лица над 70 г. има 6 лв. доплащане;
Водач от туристическата агенция;


Цената не включва:

Разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод на български език – 20 eвро;
Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с местен екскурзовод на български език – 25 евро (с включена входна такса).
Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL – 10 евро
Куверт за атракционно заведение – Гар Мюзик Хол – 30 eвро; /Програмата включва ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи, шоу програма с изпълнение на песни на всички езици, вечеря- салата, предястие, основно ястие, десерт- плодове, две питиета по желание/;
Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство – 40 евро
парка „ Миниатюрк“ – 10 евро / транспорт и входна такса/
разходка до площад Таксим- 5 евро/ транспорт и водач /

Туристическата агенция си запазва правото на промени на цените и последователността на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Още предложения от Турция