Пловдив, бул. „Христо Ботев” 82
(+359) 32 62 87 21

Пирот и Ниш

Пирот и Ниш

Оферта: 00089 Ниш, Сърбия Автобус 2 дни / 1 нощи
Няма налични дати!

Уикенд по съседски 

Пирот и Ниш

1 ден: 06:30 часа отпътуване от Пловдив; 07:00 часа – отпътуване от Пазарджик /Старата Автогара-магазин Била/ по маршрут Калотина – Пирот.
Пристигане в Пирот. Свободно време в Пирот с възможност за посещение на съботния пазар и музея на Понишавието, където е представен бита на хората през 19 век с интересни експозиции от килимарството и грънчарството. Отпътуване за Ниш – третият по големина град в Република Сърбия и родното място на император Константин Велики. Настаняване в хотел  *** в Ниш. Следобед разходка в центъра на града: Площадът на освободителите, Нишката крепост, централната пешеходна улица "Обреновичева", Казанджийското сокаче. Свободно време. По желание срещу допълнително заплащане вечеря в ресторанта на хотела с жива музика, богато меню и неограничени местни безалкохолни и алкохолни напитки. Нощувка.

2 ден: Закуска. Посещение на Челе кула/ кулата с черепите/- паметник, свързан с борбите за национално освобождение на Сърбия през ХIX век, Археологическия музей /с богата експозиция от находки от Античността и Средните векове/. По желание посещение на пазара на гр. Ниш. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

Цена: 150 лева за човек в двойна стая

Цената включва:
Транспорт с  луксозен туристически автобус ***; 1 нощувка със закуска в хотел *** в Ниш; мед. застраховка с лимит на отговорност 5000 евро за лица до 65 год.; водач от агенцията; 

Цената не включва:
Входни такси на посещаваните туристически обекти; музея на Понишавието в Пирот - 200 RSD; Челе кула в Ниш - 300 RSD; Археологически музей - 300 RSD; Вечеря - 35 евро с богато меню, музика и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки; Горивна такса;

Необходими документи: 
Лична карта или валиден паспорт; 
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител, е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 1 копие/; 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 човека 

Полезна информация:

Валутен курс: 1 евро = 117 сръбски динара

Часово време: България 12 ч.; Сърбия 11 ч.

Горивни такси се начислява при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 2.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.

Медицински и здравни изисквания:

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Паспортен и визов режим:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

ТА „Виа Орбита - Пловдив” си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата .

Още предложения от Сърбия

Виж повече

Белград - Нови Сад

Сърбия
изтекла
3 дни / 2 нощи
Виж повече

Пловдив – Нови сад – Белград

Сърбия
изтекла
4 дни / 3 нощи