Пловдив, бул. „Христо Ботев” 82
(+359) 32 62 87 21

ЕСКИШЕХИР - БУРСА - ИЗНИК

ЕСКИШЕХИР - БУРСА - ИЗНИК

Оферта: 00136 Ескишехир, Турция Автобус 4 дни / 3 нощи
20.06.2024 445.00 лв. Резервирай
10.10.2024 445.00 лв. Резервирай

ЕСКИШЕХИР - БУРСА - ИЗНИК

(4 дни / 3 нощувки с 3 закуски)

1 ден: Отпътуване : 00:30 ч. от гр. Пловдив за гр. Бурса. Пристигане в Бурса – град , изпълнен с градини и паркове , често наричан „Зелената Бурса“. Настаняване в хотела. Туристическа обиколка с разглеждане на забележителностите на града: Крепостните стени с Часовниковата кула и Гробницата на султан Орхан и Тамара, Улуджами, Козахан – пазарът на коприната, Капалъ чаршия. Свободно време. Настаняване в хотел Kervansaray 3* в Бурса. Нощувка /1/.

2 ден: Закуска. 08:00 ч. Отпътуване за Ескишехир. 11:00ч. пристигане в родното място на Настрадин ходжа – град Ескишехир , известен още като Турската Венеция. През града живописно се вие река Порсук и около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления. Посещение на парка „Сазова“. Панорамна обиколка на парка с туристическо влакче или посещения на многобройните атракции – Приказния замък, напомнящ за Дисниленд ; Пиратския кораб ; Парка Миниатюрк с 32 макета; ; Космическия дом ; Центъра на науките ; Зоопарка „Ескишехир“ с 234 обитатели, построен през 2017 г. с Японска градина, Подводен свят и др. Настаняване в хотел Madame Tadia 3* в Ескишехир. 14:00 ч. Разглеждане на Старата етнографска част на Ескишехир – Одунпазаръ. Свободно време. Нощувка /2/.

3 ден: Закуска. Посещение на най-големия МОЛ в града – „Еспарк“. Свободно време за разходка в града и възможност за разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на реката. Връщане в хотела. Нощувка /3/.

4 ден: Закуска. Отпътуване за град Изник , разположен на брега на едноименното езеро и по-известен със старото си име Никея. Тук се е провел Първият вселенски събор през 325 г., а след превземането на Константинопол от латинците през 1204 г., градът става столица на Никейската империя. Разглеждане на крепостните стени, акведукта , църквата „Света София“ , мястото на Седмия вселенски събор на християнството. Свободно време за фото пауза на езерото и обяд. По желание- посещение на Музея на керамиката и множеството занаятчийски работилници по главната улица за рисувани керамични изделия. Отпътуване за България .Късно вечерта пристигане в Пловдив.

Цена: 445 лв.


Цената е валидна при 40 плащащи туристи.
Цената включва: Транспорт с туристически автобус; 2 нощувки със закуски в Ескишехир,
в хотел 3*; 1 нощувка със закуска в Бурса в хотел 3*; екскурзии по описаните обекти с екскурзовод ; медицинска застраховка; водач от агенцията.
Цената не включва: входните такси на посещаваните обекти :

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата
Необходими документи: валиден задграничен паспорт или лична карта; за деца до 18 г. – декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Още предложения от Турция

Виж повече

Одрин

Турция
изтекла
1 дни / 0 нощи
Виж повече

Одрин с нощувка

Турция
изтекла
2 дни / 1 нощи