Пловдив, бул. „Христо Ботев” 82
(+359) 32 62 87 21 via_orbita@abv.bg
1

Анкара - Кония - Кападокия - Истанбул

Анкара - Кония - Кападокия - Истанбул

Оферта: 00056 Истанбул, Турция Автобус 6 дни / 5 нощи
Топ оферта

Таблица с цени

Дата Цена Резервирай
01.04.2022 520.00 лв. Резервирай
03.05.2022 520.00 лв. Резервирай

Описание

ИСТАНБУЛ – АНКАРА – КАПАДОКИЯ- ПОДЗЕМНИТЕ ГРАДОВЕ –БУРСА

1 Ден: Отпътуване : 06.00 ч. от гр. Пазарджик , 06:30 ч. Пловдив . Пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел. В 16:00 ч. по желание на групата панорамна разходка с корабче по Босфора – заплаща се допълнително. Разходката трае 1ч. и 15 мин. Връщане в хотела. Нощувка в Истанбул /1/.

2 Ден: Закуска. В 8:30 ч. отпътуване за столицата на Република Турция - гр. Анкара. Пристигане в гр. Анкара около 15:00 ч. Посещение на световноизвестния Музей на Анадолските цивилизации и Мавзолея на Ататюрк. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /2/.

3 Ден: Закуска. Отпътуване за Кападокия. По пътя си преминаваме покрай Соленото езеро - второто по големина в Турция. Посещение и разглеждане на грънчарското селище Аванос. Пристигане в Кападокия около 18:00 ч. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /3/.

4 Ден: Закуска. Посещение на открития музей в Гьореме - това е най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия. По пътя се минава през долината Авчилар, където се разглеждат Християнските църкви декорирани с уникални стенописи, изобразяващи известни сцени от Библията. Посещение на подземния град Каймаклъ - мястото където първите Християни са се крили от своите гонители.Групово ще слезем в един от 36-те подземни градове на Кападокия. Тук изцяло са прокопани десетки километри галерии и помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи до 20 етажа надолу в земните недра. След това ни предстои азходка из долината Пасабаги в Зелве, известна с уникалните си форми. Посещение на скалната църква на отшелника „Симеон стълбник”. Разходка из долината на Камилата и природно изваяните каменни гъби от туф, вследствие на изригналите вулкани от преди 60 милиона години. Посещение на природната крепост Учхисар, разположена на най-високия връх в Кападокия и наслаждаване на удивителната панорамна гледка. Прибиране в хотела. Вечеря. По желание: Организиране на традиционна турска вечер с програма от местни танци и обичаи, и музикална програма в пещерата „Али Баба „ - Цена 25 евро (без храна - с включени плодове, ядки, алкохолни и безалкохолни местни напитки в неограничено количество . Нощувка /4/.

5 Ден: Закуска. Отпътуване за гр.Бурса . Градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелената Бурса. Настаняване в хотел. Свободно време . Вечеря. Нощувка /5/.

6 Ден : Закуска. Разходка из старата част на гр. Бурса. Посещение на Зелената джамията . Отпътуване за България.

Цената включва: Транспорт с комфортен автобус; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Истанбул; 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3* в околностите на Кападокия; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в гр. Анкара;1 нощувка със закуска и вечера в гр.Бурса ; екскурзии по описаните обекти с местен екскурзовод ; медицинска застраховка; придружител от фирмата.

Цената не включва: Разходка с корабче по Босфора 20 евро (1ч. и 15 мин.); Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание: Музея на Анадолските цивилизации - 30 TL; скалните църкви в Гьорeме – 40 TL; Крепоста Учхисар –10 TL; Подземен град – 35TL. Летене с балон над Кападокийската долина 190 евро . Турска вечер- 25 евро , Шоу дервиши- 25 евро

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 45 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата
Необходими документи: лична карта; валиден задграничен паспорт; за деца до 18 г. - декларация от непътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Агенцията си запазва право на промени при изпълняване последователността на програмата.
ВИА ОРБИТА ПЛОВДИВ ООД притежава удостоверение за туроператор РК/ - 01 – 77 61 

Още предложения от Турция